چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۰۴
۱۱ بازديد
۰ ۰
سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) که به عنوان روده عصبی نیز شناخته می‌شود، یکی از اختلالات گوارشی است که با علائمی مانند گرفتگی عضلات، درد شکم، نفخ، اسهال و یبوست مشخص می‌گردد. تقریباً ۱۱ درصد از جمعیت جهان به این بیماری مبتلا هستند که با نشانه‌هایی مانند نفخ، استفراغ، استرس و مدفوع خونی همراه است، اما تنها تعداد کمی از این افراد با علائم شدید مواجه هستند.
تحقیقات نشان می‌دهد که این اختلال زنان را دو برابر بیشتر از مردان تحت تأثیر قرار می‌دهد و احتمال ابتلا به آن با افزایش سن کاهش می‌یابد. در حال حاضر، درمان قطعی برای سندرم روده تحریک‌پذیر وجود ندارد، اما می‌توانید با تغییرات در رژیم غذایی و سبک زندگی، علائم این بیماری را بهبود بخشید. در صورتی که به شکل شدید این اختلال دچار هستید، داروها می‌توانند به شما کمک کنند. این بیماری یکی از انواع اختلالات گوارشی به شمار می‌آید.
علائم سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) شامل موارد زیر است:

تغییرات در عادات روده
درد و گرفتگی شکم (که معمولاً پس از دفع مدفوع کاهش می‌یابد)
احساس تخلیه نشدن کامل روده بعد از دفع کردن مدفوع
خروج مخاط از راست روده
نفخ یا تورم شکم
نیاز ناگهانی و فوری به استفاده از توالت
این علائم معمولاً پس از غذا خوردن تشدید می‌شوند و ممکن است برای چند روز به شدت ادامه داشته باشند و سپس بهبود یابند یا به طور کامل از بین بروند. همچنین، نشانه‌های سندروم روده تحریک‌پذیر در افراد مختلف متفاوت است و اغلب با برخی دیگر از علائم گوارشی مشابهت دارند و می‌توانند بر بخش‌های مختلف بدن تأثیر بگذارند. علاوه بر این، نشانه‌های دیگری نیز وجود دارند که کمتر در افراد مشاهده می‌شوند، از جمله:

تکرر ادرار
بوی بد دهان (هالیتوز)
سردرد
درد در مفاصل یا عضلات
خستگی مداوم
درد در حین رابطه جنسی (دیس‌پارونی) در زنان
قاعدگی‌های نامنظم
اضطراب و افسردگی (که معمولاً به دلیل ناراحتی و خجالت از بیماری ایجاد می‌شود)
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.