جمعه ۰۲ آذر ۰۳
۱۳ بازديد
۰ ۰
مزایای اهم متر

دستگاه اهم متر (مولتی متر) از ابزار های دقیق سنجش و تست پارامتر های الکترونیکی است. کارایی این وسیله در رشته های برق، الکترونیک، رباتیک، موبایل، کامپیوتر، رشته های صنعتی و … بسیار زیاد است، و به هر تکنسین که در این کار ها فعالیت دارد همراه داشتن یک اهم متر مجهز لازم می باشد.

از جمله مزایای کاربردی اهم مترهای دیجیتال (مولتی متر) می توان به اندازه گیری با دقت بالای مقادیر ولتاژ و آمپر AC (برق شهری) و DC (برق مستقیم یا برق باتری) اشاره کرد که به خوبی این کمیت ها را مورد سنجش و نمایش می دهند.

دیگر مزیتی که اهم مترهای دیجیتال از آن برخوردار هستند، عدم نگرانی بابت اتصال معکوس یا اشتباه پراب های دستگاه به قطب های مثبت و منفی است که این امر خسارتی به دستگاه وارد نمی سازد. در اهم مترهای دیجیتالی که اتوماتیک یا به اصطلاح اتو رنج هستند، نیازی به تعیین رنج با سلکتور نمی باشد و دستگاه عمل اندازه گیری را به صورت خودکار انجام می دهد.

معایب اهم متر

اهم متر یا به اصطلاح مولتی متر ابزاری کاربردی در حوضه برق و الکترونیک است که به خودی خود معایب قابل توجهی ندارد. اما در مدل های انالوگ یا دیجیتال و اتورنج یا دستی می توان معایب و مزایایی را با توجه به کاربردی که دارند برشمرد.

از ایرادات دستگاه اهم متر آنالوگ محدودتر بودن بازه، دقت در اندازه گیری و امکانات کم تر آن نسبت به نمونه دیجیتال است. و همچنین دیگر عیبی که اهم متر های انالوگ دارند، تک کاربردی بودن آن ها است. با توجه به این موضوع برای هر پارامتر مانند ولتاژ، جریان مقاومت و … باید دستگاه بخصوصی تهیه شده و مورد استفاده قرار گیرد.

از معایب دستگاه اهم متر دیجیتال نیز می توان به حساس بودن آن نسبت به محدودیت های ولتاژ و جریان است که در صورت افزایش مقدار معین شده، دستگاه آسیب دیده و یا غیر قابل استفاده می شود و خسارت زیادی بر جا خواهد گذاشت.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.